Traficul în reţeaua Vodafone România a crescut, după cutremurul de sâmbătă, de opt ori comparativ cu o zi obişnuită, la nivel naţional, iar în Capitală de 10 ori în cateva minute, a anunţat, luni, operatorul de telefonie mobilă. "Reţeaua Vodafone a funcţionat la parametri normali pentru o astfel de situaţie. Ceea ce s-a produs a fost o supraîncărcare a reţelei, în urma iniţierii simultane a unui număr de opt ori mai mare de apeluri, într-o perioadă foarte scurtă. Zone
Traficul în reţeaua Vodafone România a crescut, după cutremurul de sâmbătă, de opt ori comparativ cu o zi obişnuită, la nivel naţional, iar în Capitală de 10 ori în cateva minute, a anunţat, luni, operatorul de telefonie mobilă.
"Reţeaua Vodafone a funcţionat la parametri normali pentru o astfel de situaţie. Ceea ce s-a produs a fost o supraîncărcare a reţelei, în urma iniţierii simultane a unui număr de opt ori mai mare de apeluri, într-o perioadă foarte scurtă. Zonele în care utilizatorii au întâmpinat dificultăţi în apelare au fost Bucureşti, Muntenia şi parţial Moldova", a declarat, într-un comunicat remis Mediafax, directorul tehnic al Vodafone România, Vishant Vora.
El a adăugat că Vodafone România a luat măsuri speciale de intervenţie rapidă, atât pentru a preveni indisponibilitatea reţelei, cât şi pentru decongestionarea traficului.
"Echipele formate din specialişti Vodafone şi ai furnizorilor de echipamente, Huawei şi Ericsson, au finalizat intervenţia în jurul orei 23", a afirmat Vora.
În comunicat se precizează că traficul de mesaje scrise (SMS) a înregistrat întârzieri cuprinse între 90 de minute şi 120 minute, în anumite zone ale Capitalei.
"Traficul de date în reţeaua Vodafone a fost afectat într-o mică măsură", se mai arată în comunicat. Vodafone România este al doilea operator local de telefonie mobilă, cu 9,65 milioane de clienţi.
Un cutremur cu