Anul acesta, 206 de blocuri din oraş, din totalul de 1.200 s-au înscris pe lista pentru reabilitare termică. Acestea se adaugă celor 11 finalizate anul trecut şi celor 76 aflate în curs de licitaţe În şedinţa extraordinară a Consiliului Local de mâine, consilierii au pe ordinea de zi proiectul de aprobare a programului local multianual de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. În anexa proiectului se află 206 de blocuri care au depus solicitările pentru intrarea în program.
„Acestea se vor adăuga celor 11 blocuri finalizate şi celor 76 care au proiectările finalizate şi pentru care urmează să vină banii de la guvern”, spune Adriana Măgurean, şefa Serviciului de Reabilitare Imobile şi Unităţi de Învăţământ din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Pentru reabilitarea termică a blocurilor, Primăria Cluj-Napoca a prevăzut în acest an un buget de 30 de milioane de lei, care ar trebui să fie suficient pntru toate cele 206 .
După program urmează proiectarea
Conform noilor norme, după ce Primăria întocmeşte programul, urmează etapa de proiectare a lucrărilor de intervenţie. Ca noutate faţă de procedura anterioară, atât auditul energetic cât şi documentaţia de avizare va fi realizată de către aceeaşi societate, fapt ce este aşteptat să grăbească procedurile de proiectare, care durau, înainte, circa cinci luni.
Potrivit lui Sorin Muntean, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari (FAP) din Cluj, înainte ca Primăria să semneze convenţia cu asociaţia de locatari, aceştia din urmă trebuiă să aibă în cont contribuţia lor de 20%.
Pe cont propriu
Una dintre observaţiile de la Conferinţa Asociaţiilor de Proprietari din România care a avut loc vinerea trecută la Cluj a fost, potrivit preşedintelui FAP, pe lângă lipsa banilor care ar trebui să vină de la Guvern, „lipsa apetitulu