Pentru prevenirea reactiilor alergice, expertii va recomanda sa va aprovizionati cu vitamina E si magneziu din nuci, vitamina C din mere, portocale si rosii si acizi grasi omega-3 din pestii uleiosi.
Andrei Sion
Conform specialistilor site-ului webmd.com, dieta este una dintre cele mai eficiente solutii pentru a va proteja de alergiile respiratorii. Anumite alimente pot ajuta la deschiderea cailor nazale si va pot intari sistemul imunitar in fata factorilor alergeni. Daca suferiti de afectiuni ca febra fanului sau astmul bronsic, iata care este alimentatia recomandata pentru tratarea lor.
Nucile sunt o sursa excelenta de magneziu si vitamina E. Studiile au demonstrat ca magneziul intareste sanatatea plamanilor si poate ameliora simptomele pacientilor bolnavi de astm. Vitamina E este benefica sistemului imunitar si poate reduce riscul infectiilor respiratorii, cum ar fi raceala.
De asemenea, aceasta vitamina este un antioxidant potent in fata radicalilor liberi, care pot inflama tesuturile, declansand alergii.
Vitamina C, gasita in mere, portocale sau rosii, a fost dovedita la randul ei ca fiind o substanta cu efecte antialergice puternice. Un studiu efectuat in insula greceasca Creta a dovedit ca persoanele care consumau frecvent alimente ce contineau acest antioxidant erau cele mai protejate de alergii. Acelasi studiu a dovedit ca si strugurii, prin continutul lor de resveratrol intalnit, in special, in coaja strugurilor negri sau rosii, pot ameliora rinitele alergice si vindeca respiratia suieratoare.
Persoanelor sensibile in fata alergiilor li se mai recomanda sa consume acizi grasi omega-3, gasiti in special in somon, macrou, pastrav, sardine si ton. Cercetarile au demonstrat ca acestea reduc inflamatiile care predispun la problemele respiratorii. O metoda buna pentru prevenirea r