Bolovanii, bucăţile de ciment sau lanţurile sunt armele folosite de bănăţeni în lupta pentru câştigarea unui loc de parcare în cele mai aglomerate zone.
Sacii de ciment şi lăzile de pâine sunt obstacolele de care trebuie să treacă toţi şoferii pe străduţele înguste din Piaţa Unirii, aflată în inima Timişoarei. Ele sunt folosite pentru blocarea locurilor de parcare de lângă trotuare, deşi operaţiunea este ilegală.
Amenzi fără efect
„Amenda pentru blocarea locurilor de parcare, aflate la marginea drumurilor, este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei. Poliţiştii comunitari aplică zeci de sancţiuni în fiecare săptămână. Oamenii plantează scaune, lăzi, uşi de lemn, schele, bolovani, unii ies cu câte o masă”, a spus Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara. Vineri, în apropierea Tribunalului Timiş, un loc de parcare era blocat cu o troacă de inox. Alte zeci de locuri erau blocate cu băcăţi de ciment, cu paleţi de lemn, cu bucăţi de fier, în care şoferii pot să îşi rupă baia de ulei de la maşină dacă trec peste ele.
Bătăi pentru locuri de parcare
Şmecherii care plantează obstacole protestează sau chiar devin violenţi când unii şoferi curajoşi îndrăznesc să coboare din maşini şi să cureţe drumul de ghivecele de flori legate cu lanţuri, bucăţile de ciment sau bucăţile de fier. Sesizările telefonice blochează echipajele de la Poliţie. „Sunt persoane care se iau la bătaie pentru locuri de parcare. Victimele fac sună la Poliţie, însă nu depun plângeri scrise şi nici nu aduc certificate medico-legale”, a spus comisarul şef Ana Grigorovici, şeful Secţiei 1 Poliţie din Timişoara.
Reşiţa: Cărucioare cu bodygard în parcare
În Reşiţa, parcările publice din Centrul Civic sunt rezervate ilegal cu bolovani sau cu cărucioare de cumpărături. În faţă Sălii Polivalente, şoferii se ceartă zilnic cu agenţii