Reprezentaţii patronatelor s-au retras, azi, de la discuţiile cu Ministerul Finanţelor privind proiectul normelor de aplicare a Codului Fiscal, pe motiv că Guvernul nu a respectat condiţiile convenite anterior legate în principal de deductibilitatea cheltuielilor cu TVA la achiziţia de maşini. „Patronatele au ieşit în masă de la discuţiile cu Ministerul Finanţelor. Noi am stabilit că există o raţiune pentru introducerea impozitului forfetar şi am acceptat grila de impozit
Reprezentaţii patronatelor s-au retras, azi, de la discuţiile cu Ministerul Finanţelor privind proiectul normelor de aplicare a Codului Fiscal, pe motiv că Guvernul nu a respectat condiţiile convenite anterior legate în principal de deductibilitatea cheltuielilor cu TVA la achiziţia de maşini.
„Patronatele au ieşit în masă de la discuţiile cu Ministerul Finanţelor. Noi am stabilit că există o raţiune pentru introducerea impozitului forfetar şi am acceptat grila de impozitare cu condiţia să fie aprobată la pachet cu anumite deductibilităţi privind cheltuielile de reparaţii la maşini, cu combustibilul, cu TVA la achiziţia de vehicule. Acum, ministerul ne spune că nu se poate”, a declarat pentru Mediafax Florea Pârvu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), după discuţiile eşuate de la Finanţe.
„Adoptarea la pachet a impozitului forfetar cu deductibilităţile a fost o minciună şi o cacealma din partea Ministerului de Finanţe, în plus ei au susţinut că au discutat cu noi prevederile acordului cu Fondul Monetar Internaţional, când nouă nu ne-a spus nimeni nimic despre acest lucru”, a mai afirmat Pârvu.
„Nu mai acceptăm să fim păcăliţi”
Şi reprezentanţii Alianţei Confederaţiilor Patronale, ai UGIR-1903 şi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România au părăsit sala, acuzând Ministerul Finanţelor de minciună