TROFEE. „Ivona, principesa Burgundiei”, montat la Sfântu-Gheorghe, are cele mai mari şanse la titlul de Cel mai bun spectacol, la Gala din această seară.
1 /.
Spectacolele în limba maghiară au cele mai multe şanse de câştig la Premiile Uniunii Teatrale (UNITER), care se vor acorda în această seară în cadrul unei Gale „de criză”, desfăşurate de la ora 21.10, într-un studio al Televiziunii Române.
EVZ mizează pe „Ivona, principesa Burgundiei”, de Witold Gombrowicz, montat în limba maghiară de regizorul László Bocsárdi, la Sfântu Gheorghe, la categoria Cel mai bun spectacol. Un alt regizor maghiar, Tompa Gábor, are cele mai mari şanse la premiul pentru Cel mai bun regizor , pentru spectacolul „Trei surori”, de Cehov, pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.
De altfel, aceste două spectacole au avut cele mai multe nominalizări la premiile UNITER de anul acesta. Juriul de selecţie, format din Magdalena Boiangiu, Victor Scoradeţ şi Ionuţ Sociu, a acordat şase nominalizări Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca pentru spectacolul "Trei surori", de A. P. Cehov, iar pe locul doi, cu cinci nominalizări, se află Teatrul „Támasi Áron”, din Sfântu Gheorghe, cu spectacolul lui Gombrowicz.
Mariana Mihuţ, fără concurenţă
Mariana Mihuţ, în rolul Lear, în spectacolul omonim, montat de Andrei Şerban la Teatrul Bulandra, are cele mai mari şanse la titlul de Cea mai bună actriţă în rol principal, iar Valeria Seciu - la Cea mai bună actriţă în rol secundar, în acelaşi spectacol, pentru interpretarea lui Gloucester.
Actorul Zsolt Bogdán are cele mai multe şanse la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Verşinin din spectacolul „Trei surori”, de la Teatrul Maghiar de Stat, din Cluj-Napoca, deşi îl va avea concurent pe Victor Rebengiuc, în „Moartea unui comis-voiajor”, la Bu