Leul s-a depreciat fata de euro pana la un minim al ultimelor trei saptamani.
Coroana ceha a cunoscut cea mai importanta apreciere din ultimele trei saptamani, dupa ce increderea in mediul de afaceri german a cunoscut o revenire in luna aprilie, iar vanzarile de locuinte noi in Statele Unite au depasit estimarile, calmand temerile ca in Europa de Est criza s-ar putea inaspri, scrie Bloomberg.
Monedele din regiune au crescut in frunte cu moneda ceha, care a urcat cu 1,3% in fata euro, pana la un raport de schimb de 26,621 coroane pentru un euro, pentru a pierde teren spre sfarsitul sedintei de tranzactionare de vineri de la Praga pana la 26,632 coroane pentru un euro. In ultima luna avansul sau a fost 1,25%.
Si forintul ungar a reactionat in fata vestilor pozitive. Forintul a crescut cu 0,9%, pana la 295,19 forinti per euro vineri, avansul saptamanal fiind de 0,2%. Spre sfarsitul ultimei sedinte de tranzactionare din saptamana trecuta, un euro valora 4,4906 zloti, moneda poloneza pierzand in decurs de o zi 0,2% si 4,1% intr-o saptamana.
Leul s-a depreciat fata de euro, saptamana trecuta, pana la un minim al ultimelor trei saptamani dupa ce investitorii au vandut activele de pe pietele emergente pe fondul preocuparilor ca pierderile din ce in ce mai mari ale sectorului bancar ar putea intarzia recuperarea economiei globale.
Un euro valora 4,2352 lei, cea mai slaba pozitie a monedei romanesti din aceasta luna. Spre sfarsitul saptamanii acesta a mai recuperat din pierderi.
In ultima luna, cu exceptia zlotului, care s-a depreciat slab, cu 0,09%, toate celelalte monede au castigat lupta cu euro, in frunte cu grivna ucraineana si leul romanesc.
"O revenire a indicatorului calculat de Ifo ar putea semnala o imbunatatire a starii economiei reale, iar aceasta situatie ar sustine pe termen scurt evolutia coroanei cehe si a altor mo