Au plantat copaci, au mers cu cortul, au dus copiii la teatru, la cofetarii si la circ, au impartit "pereline", au asfaltat strazi, dar ce au invatat politicienii din votul uninominal?
Adriana Saftoiu, de exemplu, a lasat Cotroceniul pentru o castiga un loc de deputat in colegiul de la Urlati, unde s-a confruntat cu electoratul rural.
"Poti avea o campanie geniala, daca organizatia locala nu se mobilizeaza - nu castigi. Cheia campaniei sta in ziua votului. Pur si simplu cine se misca cel mai bine, cine are cele mai multe masini, cine inghesuie cei mai multi oameni la vot are cele mai multe sanse sa castige", a spus fostul consilier, marti, la "Olimpiadele Comunicarii", in dezbaterea "Povesti din campanie - ce-am invatat din primul vot uninominal?".
Saftoiu a povestit despre cat de important este sa ai consultanti buni si despre cat de tentata a fost sa renunte la sfaturile acestora din cauza ca avea senzatia ca propria-i experienta ii este de ajuns.
"Votul uninominal a facut diferenta dintre zona rurala si cea urbana", a spus ea. Saftoiu a intalnit la Urlati, cu preponderenta, batrani care se asteptau sa primeasca in campania electorala "pereline" - obiecte inscriptionate de orice natura, de aceea si-a concentrat 80% din atentie spre copii. Desigur, veti spune, ca ei nu voteaza. Dar parintii lor merg la vot.
Ludovic Orban: 25% din romani primesc bani pentru vot
"A fost o campanie parlamentara foarte interesanta. In naivitatea mea, dupa 18 ani de cariera am crezut ca o sa vorbim despre o serie de subiecte importante (...) precum atributele Parlamentului", a declarat Ludovic Orban, care a candidat intr-un colegiu din sectorul 1 al Capitalei.
El a povestit cum realitatea de pe teren, din colegiul in care candida, nu era deloc cea din cercetarile pe care le comandase anterior. "90% din disc