Flutur nu vede această acţiune ca pe o competiţie, însă revendică într-un fel paternitatea ideii aducerii Luminii Sfinte. "Iniţiativa a fost a mea şi am expus-o public în urmă cu două luni de zile", a declarat Gheorghe Flutur.
El a explicat şi cum i-a venit ideea. "Această idee a venit din dorinţa mai multor credincioşi de aici din zonă care de ani de zile se chinuiesc să aducă Lumina dar de multe ori spuneau că au ajuns până la uşa avionului şi acolo Autoritatea Aeronautică, piloţii, au interzis transportul flăcării.
Atunci a trebuit să facem toate demersurile pentru a obţine autorizaţie specială de zbor şi pentru a procura acel dispozitiv special pentru transportul flăcării de la Ierusalim la Suceava", a explicat şeful administraţiei judeţene. Pentru proiectul aducerii Luminii Sfinte Flutur susţine că a avut binecuvântarea verbală a IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, dar şi a Mitropolitului Moldovei care spune el "a fost încântat de proiectul nostru curajos".
Delegaţia suceveană a fost binecuvântată de Patriarhul Ierusalimului. De altfel, IPS Pimen l-a înştiinţat pe Preafericitul Teofil, Patriarhul Ierusalimului, în scrisoarea în care solicită binecuvântarea că din delegaţia suceveană care va merge după Lumina Sfântă va face parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava în calitate de mirean.
"Avem bucuria ca Lumina Sfântă ce se coboară în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim de învierea Domnului să fie adusă în acest an în Bucovina de o delegaţie formată din PC Preot Cătălin Axinte, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, P.Cuv. Arhimandrit Melchisedec Velnic, Exarh al mănăstirilor şi schiturilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi domnul Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Cu fiască dragoste în Iisus Hristos, Domnul nostru, venim astfel cu