Primele blocuri noi din oraşul de pe râul Cibin au apărut la ieşirea spre Alba Iulia. După patru ani, investitorii se concentrează pe aceeaşi zonă.Investiţiile din Turnişor sunt făcute, în cele mai multe cazuri, de către dezvoltatori locali. Aceştia au cumpărat în trecut terenuri la preţuri minime. Unul dintre principalele motive pentru care acest cartier a devenit o adevărată bornă a investiţiilor imobiliare sibiene este reprezentat de infrastructura existentă ca urmare a prezenţei unor foste hale din perioada comunistă. Terenurile de la marginea oraşului beneficiau astfel de reţele de canalizare sau de gaz curent încă dinainte ca aici să fie demarate proiecte imobiliare.
Un alt factor care a sporit atractivitatea pentru investitori a fost amplasarea la ieşirea spre Alba-Iulia. În plus, aeroportul este la o distanţă pe care o parcurgi în mai puţin de cinci minute cu maşina. Nici distanţa până în zona centrală a oraşului nu este prea mare, respectiv maximum zece minute de mers cu maşina.
Primul dezvoltator din zonă a fost compania deţinută de Constantin Trihenea, actualul prefect al judeţului. Acesta a construit prin intermediul firmei Conelt un proiect compus din 17 vile şi două blocuri. Succesul acestui proiect a determinat compania să mai anunţe anul trecut intenţia de a veni în piaţă cu un alt complex, format, de această dată, doar din blocuri.
Blocajul pieţei imobiliare a impus însă amânarea acestor investiţii. Ansamblul Neppendorf II prevedea construirea a 255 de locuinţe, pe o suprafaţă de peste 18.000 de metri pătraţi. Practic, ar fi fost vorba despre un complex format din blocuri cu patru etaje şi mansarde.
Locuinţele noi costă cât cele vechi
Apartamentele vechi se vând foarte greu în această perioadă în Sibiu. Şi asta pentru că noile construcţii au adus pe piaţă o ofertă bogată de locui