Toboganele, leagănele, piscinele gonflabile şi căsuţele de lemn le dezvoltă celor mici motricitatea, dar şi inteligenţa cognitivă.Jucăriile de exterior îi îndeamnă pe copii să iasă la joacă în aer liber , spun psihologii. Activitatea în natură nu trebuie să lipsească din programul zilnic al copiilor, mai ales primăvara. Pentru a le umple timpul celor mici, foarte mulţi părinţi apelează la jucăriile de exterior, ce creează adevărate spaţii de joacă.
Magazinele online oferă spaţii de joacă gonflabile, tobogane, leagăne, căsuţe pentru copii şi chiar piscine ce pot fi amplasate în curte. Copiii care locuiesc la bloc şi care se joacă cel mai des în parc se pot distra cu găletuşe pentru nisip sau se pot plimba cu tricicleta.
„Jucăriile de exterior sunt bune pentru mişcare“, ne-a spus Răzvan Pop, reprezentant al magazinului online toyz.ro. Totuşi, psihologii spun că micuţii îşi dezvoltă şi inteligenţa cognitivă atunci când îşi umplu timpul cu jocuri ce le solicită corpul. „Copilul învaţă să se orienteze, îşi dezvoltă percepţia vizuală, dar şi sistemul nervos, pentru că este nevoit să se prindă de diverse bare, să escaladeze obstacole sau să construiască diferite obiecte“, spune psihologul Diana Stoian.
Chiar dacă anul trecut vânzările de jucării au înregistrat un regres de aproximativ 30% faţă de 2007, comercianţii de jucării de exterior spun că afacerea le merge foarte bine primăvara.
Pentru toate gusturile
Printre cele mai cumpărate jucării se numără cutiile pentru nisip, spaţiile de joacă ce conţin mai multe jucării (tobogan, leagăn, coş de baschet, obstacole), dar şi clasicele triciclete. Multe dintre jucării sunt considerate scumpe de părinţi, însă pot fi folosite câţiva ani. Jucăriile de exterior sunt împărţite în funcţie de categoria de vârstă a copilului.
Jucăriile de exterior tr