O vorbă din bătrâni spune că „lucrurile cele mai bune ne fac rău“. Această axiomă este dureros de adevărată, mai ales atunci când ne aflăm în faţa unei felii de tort sau a unei ciocolate.
Este bine cunoscut faptul că dulciurile sunt cel mai aprig duşman al doamnelor, mai ales al celor care ţin morţiş să aibă o siluetă de vis. Pe măsură ce vara se apropie, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos se văd nevoite să renunţe la dulciuri, pentru a fi pregătite pentru dificila probă a costumului de baie. De acum înainte însă, sunt şanse mari ca acest sacrificiu să nu mai fie necesar. Soluţia salvatoare vine de dincolo de Ocean, din Statele Unite, ţara marilor gurmanzi şi a obezilor prin excelenţă. Un profesor de la Universitatea Harvard a creat un sortiment special de ciocolată, care poate fi inhalat. Unul dintre cele mai mari avantaje îl constituie faptul că în cele 200 de miligrame de pulbere de ciocolată conţinute de Le Whif se află o singură calorie.
Mâncarea inhalată - viitorul gastronomiei
Profesorul David Edwards, creatorul ciocolatei Le Whif, este convins că inhalatorul său, care eliberează particule prea mari pentru a ajunge în plămâni sau pentru a face rău în vreun fel, reprezintă viitorul şi în sectorul gastronomic. Procesul nu trebuie confundat cu mirositul ciocolatei, pentru inhalarea prafului fin de ciocolată fiind folosită gura. Lansarea oficială pe piaţă a noului sortiment de ciocolată este programată pentru 29 aprilie, la Paris, apoi urmând un tur mondial, care va cuprinde Chicago, Hong Kong şi Tokio. Le Whif va fi disponibilă în patru arome: ciocolată mentolată, cu fragi, cu mango şi ciocolată simplă. Recipientul, care poate fi reumplut de câteva ori, va putea fi achiziţionat la preţul de 1,50 lire sterline. În prezent, specialiştii lucrează la transformarea mâncării în pudră de inhalat. Astfel că nu este exclus ca