Zvonurile legate de iminenta producere a unor noi seisme în ţara noastră este unul dintre factorii care influenţează decizia clienţilor cu privire la achiziţionarea unui apartamant vechi, în ciuda preţurilor competitive ale acestora. Tot mai mulţi clienţi se orientează spre locuinţe realizate după cutremurul din 4 martie 1977. Chiar dacă imobilele construite înainte de cutremurul din 1977 au un preţ mai mic, clienţii sunt tentaţi să-şi îndrepte atenţia spre apartamentele
Zvonurile legate de iminenta producere a unor noi seisme în ţara noastră este unul dintre factorii care influenţează decizia clienţilor cu privire la achiziţionarea unui apartamant vechi, în ciuda preţurilor competitive ale acestora. Tot mai mulţi clienţi se orientează spre locuinţe realizate după cutremurul din 4 martie 1977.
Chiar dacă imobilele construite înainte de cutremurul din 1977 au un preţ mai mic, clienţii sunt tentaţi să-şi îndrepte atenţia spre apartamentele construite după acest an, punând pe primul plan gradul mai mare de siguranţă al locuinţelor realizate de comunişti după dezastrul de pe 4 martie.
„Odată cu incidentul de săptămâna trecută, potenţialii clienţi vor tatona piaţa înainte de a tranzacţiona un apartament într-un bloc vechi”, a confirmat, pentru CAPITAL Online, Monica Marin, Partener Manager al companiei imobiliare EuroMetropola.
„O parte însemată din cumpărători se îndreaptă către imobile cu cel mult patru etaje, construite după 1977. Specialiştii spun că apartamentele realizate după cutremurul din ’77 sunt mai sigure din punctul de vedere al rezistenţei seismice, datorită modificării normativelor după care au fost construite”, explică Monica Marin.
80% dintre solicitanţi vor locuinţe post ’77
Potrivit reprezentantei companiei imobiliare EuroMetropola, potenţialii clienţi încep să îşi pună problema dacă fac o achiziţie inspirată lăsându