* ultimul caz de gripă obişnuită a fost confirmat în luna februarie a acestui an
În judeţul Brăila nu există, până la această dată, cazuri suspecte de gripă porcină, ne-a precizat ieri directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Delia Râşnoveanu. Primele măsuri de prevenire şi control al apariţiei cazurilor de gripă umană cu tulpina de origine porcină au fost luate luni, 27 aprilie, de către comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii.
În prima fază au fost stabiliţi paşii care trebuie urmaţi în identificarea, transportul şi modalităţile de internare la apariţia unor cazuri suspecte. "Măsurile luate la nivelul DSP Brăila constau în recomandarea de a merge la medic a oricărui suspect de gripă, cu internarea în secţie de Boli Infecţioase, precum şi măsurile generale care se impun la infecţiile respiratorii", a precizat Delia Râşnoveanu. La nivelul judeţului Băila, ultimul caz de gripă obişnuită a fost confirmat în luna februarie a acestui an, iar numărul cazurilor de infecţii respiratorii a scăzut foarte mult. În perioada următoare, va fi intensificată supravegherea îmbolnăvirilor prin gripă, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Gripa umană cu tulpină porcină nu se transmite prin consumul de carne de porc preparată termic. Simptomele gripei umane cu tulpină porcină sunt similare cu cele întâlnite în cazul gripei obişnuite. Orice persoană care prezintă semne de gripă - febră, simptome respiratorii - şi care a călătorit, în ultima perioadă în zonele afectate (SUA - California, Texas, Kansas, Ontario şi Mexic) trebuie să se prezinte la medic şi să evite automedicaţia. * ultimul caz de gripă obişnuită a fost confirmat în luna februarie a acestui an
În judeţul Brăila nu există, până la această dată, cazuri suspecte de gripă porcină, ne-a precizat ieri directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr.