În primul sezon au fost plantate aproximativ de patruzeci de mii de fire de flori.
În acest an cea mai mare parte din florile folosite pentru amenajarea municipiului Târgu –Jiu au fost folosite din serele DSC. Acestea sunt şi singurele sere care mai există la ora actuală în municipiul nostru. Se întind pe o suprafaţă de 30 de ari şi sunt grupate pe trei pavilioane. În fiecare pavilion sunt cultivate flori în funcţie de sezon şi destinaţie. În două dintre cele două pavilioane se găsesc flori agăţătoare, în special plante de apartament, destinate pentru vânzare în magazinul de desfacere al DSC-ului şi totodată flori ce vor fi folosite din luna mai pentru reamenajarea oraşului, muşcate curgătoare, flori mozaic.
„Avem şi un magazin al nostru, astfel cu banii obţinuţi putem măcar să acoperim o parte din salariile angajaţilor şi din celelalte cheltuieli. Producem flori atât pentru amenajarea oraşului cât şi pentru comercializare. În fiecare an avem mii şi mii de fire de flori“, a declarat Dorina Gal, inginer floricol din cadrul DSC.
În celălalt pavilion sunt plante de sol: cale, trandafiri, floarea viitorului, frezii şi crizanteme. Acesta din urmă este şi pavilionul cu cea mai mare capacitate de cultivare, de 20 de ari. Cele trei sere adăpostesc o gamă largă de soiuri de flori : cactuşi, ficuşi, flori mozaic, muşcate curgătoare, năsturaşi, flori de nu mă uita, tradafiri japonezi şi chinezeşti, filodendron şi silenă. În prezent sunt zece persoane care se ocupă de cultivarea şi îngrijirea plantelor.
Cheltuielile de întreţinere foarte mari
Cheltuielile pentru întreţinerea acestor sere sunt destul de ridicate. Numai facturile la gaze ajung lunar, în perioada de iarnă, la 500 de milioane lei vechi. „Sunt destul de ridicate cheltuielile de înteţinere, cel mai mult se resimte în cazul facturilor la gaze. Consumul cel mai mare de g