Două clanuri de ţigani bulgari au cerut ajutorul Majestăţii Sale Imperiale, împăratul lor de pretutindeni, licenţiat inginer, doctor, economist, Iulian Rădulescu, ca să nu se ia la cafteală. Majestatea Sa a trecut Dunărea şi a zis haules baules, mucles!
ALTEŢA IUBIRII
Într-o zi vine un comunicat pecetluit în două culori pe-o roată de căruţă: "În ultima perioadă se înregistrează un conflict între două Caste de romi din Sofia, capitala statului situat la sud de Dunăre. Cabinetul Majestăţii Sale Imperiale a primit o cerere pentru medierea acestei situaţii generată de o relaţie dintre doi tineri care doresc să se căsătorească, dar se lovesc de refuzul familiilor, aceştia provenind din Caste diferite. Comunitatea romilor din Sofia, cunoscând reputaţia Majestăţii Sale Imperiale, în calitate de Judecător Suprem al Romilor, a cerut un ajutor pentru a se opri escaldarea situaţiei conflictuale. (...) Se va întruni un Consiliu prezidat de Majestatea Sa Imperială, Iulian Rădulescu, care doreşte să menţină ordinea socială, într-un climat de linişte şi pace, preconizând să susţină, alături de tradiţiile etniei rome, implementarea unor idei inovatoare, care aparţin civilizaţiei secolului al XXI-lea." Semnează Cabinetul Majestăţii Sale Imperiale.
Povestea e cât se poate de simplă şi străveche. Un pirand şi o pirandă, şukari amândoi, s-au iubit şi-au vrut să se ia, dar ăilalţi erau împotrivă. Cel puţin aşa susţine Cabinetul Imperial.
Îngrijoraţi de iminenţa "escaladării situaţiei conflictuale" şi dorind să aflăm cum se va instaura "climatul de linişte şi pace" în Bulgaria, sunăm Majestatea. Majestatea nu era în piaţa publică din Verona, ci tocmai trecea Dunărea. Da' oricum nu vorbeşte cu noi decât prin consilierii imperiali ai Majestăţii Sale Imperiale. Hait!, închide telefonul.
Din zece interlocutori specializaţi