Din cauza crizei economice, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea doar 460 de paturi, în loc de 800, cum fusese stabilit iniţial. Hotărârea aparţine Ministerului Sănătăţii, care a demarat luni procedurile de licitaţie pentru construirea şi dotarea a patru noi spitale regionale în loc de opt şi cu număr de paturi redus la jumătate, la Craiova, Iaşi, Timişoara şi Constanţa.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în afara oraşului, în zona administrativă aparţinând comunei Pieleşti, şi va avea o capacitate de 460 de paturi. Este vorba de o relansare a licitaţiei pentru construirea şi dotarea spitalelor regionale şi judeţene. Fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a organizat în mandatul său o licitaţie pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă din Craiova. La acea vreme, firma câştigătoare a fost Aktor SA, dar licitaţia a fost anulată pentru că firma nu a putut face dovada capacităţii de realizare a dotărilor (mobilier şi aparatură medicală). Construcţia ar fi trebuit finalizată până în 2012, iar costurile erau estimate la 200 de milioane de euro. Din cauza crizei economice, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea doar 460 de paturi, în loc de 800, cum fusese stabilit iniţial. Hotărârea aparţine Ministerului Sănătăţii, care a demarat luni procedurile de licitaţie pentru construirea şi dotarea a patru noi spitale regionale în loc de opt şi cu număr de paturi redus la jumătate, la Craiova, Iaşi, Timişoara şi Constanţa.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în afara oraşului, în zona administrativă aparţinând comunei Pieleşti, şi va avea o capacitate de 460 de paturi. Este vorba de o relansare a licitaţiei pentru construirea şi dotarea spitalelor regionale şi judeţene. Fostul ministru al sănătăţii, Eugen N