Vanzarea RBS Romania ar putea avea loc in cea de-a doua jumatate a anului, daca pretul oferit va fi unul realist, a declarat presedintele bancii Peter Weiss.
“Procesul de vanzare este in curs si ne asteptam ca din cea de-a doua jumatate a anului sa apara un cumparator. Exista posibilitatea ca vanzarea bancii sa fie, insa, amanata pana cand problemele de pe pietele financiare nu se vor rezolva”, a afirmat Weiss.
El a subliniat ca vanzarea unitatii nu se va realiza la orice pret, ci doar la o valoare realista, in conditiile in care banca-mama este satisfacuta de activitatea bancii din Romania.
“Cumparatorul trebuie sa fie interesat de toate operatiunile bancii si de toate diviziile sale, de corporate, retail si clienti institutionali”, a explicat presedintele RBS Romania.
Profitul inregistrat in 2008 de unitatea din Romania a bancii RBS a fost unul semnificativ mai ridicat decat cel din anul precedent, insa pentru acest an cresterea va fi mai redusa, dar va exista.
"In acest an, cresterea va fi mult mai mica decat ne-am obisnuit, cel putin pe piata creditului. Ma astept la o stagnare in urmatoarele luni. Atat companiile, cat si populatia au o atitudine mult mai conservatoare si mi se pare o abordare foarte corecta", a mai spus Weiss.
Royal Bank of Scotland a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare.
Eventuala vanzare a RBS Romania "este o decizie strategica luata la nivel de grup si nu reflecta in niciun fel situatia bancii, pozitia pe piata si performanta la nivel local".
Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG sa analizeze vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est.
ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland