BenQ Romania, reprezentanta locala a producatorului taiwanez de echipamente electronice si IT, se straduieste sa-si mentina veniturile la un nivel egal cu cel atins in 2008, respectiv 16 mil. euro. Afacerile BenQ Romania au scazut anul trecut cu 30% fata de 2007.
"Pentru afacerile din acest an, am stabilit o plaja destul de mare, respectiv o cifra cuprinsa intre 12 si 16 milioane de euro. Totul va depinde de cate produse noi vom lansa in Romania", a declarat Mike Borze, managing director al BenQ pentru Europa Centrala si de Est.
Primul trimestru a fost identic cu trimestrul al patrulea de anul trecut, au declarat oficialii BenQ, mentionand ca trimestrul patru a reprezentat 20% din cifra de afaceri pe 2008, respectiv 3,2 mil. euro.
"Profitul companiei s-a situat mereu intre 0 si 1% de-a lungul anilor. Pe noi ne intereseaza sa iesim mereu pe profit", a spus Borze. BenQ a inregistrat anul trecut o scadere a afacerilor de 30% fata de 2007, ca urmare a efectelor crizei financiare si a unor lansari de produse neadaptate cererii de pe piata.
"Anul trecut, efectele crizei au inceput sa se simta din al doilea trimestru. De asemenea, am introdus pe piata o serie de noi produse, unele prea devreme. Cifra de afaceri a inregistrat o scadere fata de 2007, cand a fost de circa 21 milioane de euro", a declarat Dragos Salamac, directorul pentru Romania al companiei.
Vanzarile de monitoare LCD pentru PC-uri au generat peste 50% din venituri, nivel care se va mentine si in 2009, a adaugat el.
BenQ va lansa in acest an propria gama de netbook-uri, All-in-one PC, Mobile Internet Device si Monitor TV. Ultimul produs reprezinta o premiera in Europa si in Romania si presupune integrarea unui Tuner TV intr-un LCD.
Printre partenerii companiei se numara RHS, Scop Computers si Darer.
BenQ Romania, reprezentanta locala a producatorului ta