Aproximativ 6.000 de angajaţi ai CFR au protestat, în această dimineaţă, în faţa Ministerului Transporturilor din Bucureşti. Ei sunt nemulţumiţi de reducerea de personal cerută de Guvern. Sursa: Octavian Cocoloş De la ora 12:30, sindicaliştii au plecat în marş spre Piaţa Victoriei, pe traseul Calea Griviţei - strada Polizu - strada Buzeşti - Guvern. Ei nu au avut însă autorizaţie să staţioneze în faţa Executivului. Acţiunea s-a încheiat la ora 14.00. Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, a declarat că la proteste au participat angajaţii CFR care au fost liberi şi că traficul feroviar nu a fost afectat de miting, potrivit Mediafax.
Oamenii au cerut demisia ministrului transporturilor, Radu Berceanu, şi au adus şi un sicriu cu mesajul "Nu îngropaţi calea ferată!". După finalizarea protestelor, oamenii s-au întors în Gara de Nord, pentru a lua trenul către casă, majoritatea având deja biletele cumpărate.
Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis sindicaliştilor din CFR, în 20 martie, de către Ministerul Transporturilor, prevede reducerea numărului de personal cu 12.139 pe întregul sistem.
VEZI VIDEO... Guvernul vrea eficienţă la CFR
Reprezentanţii Ministerului Transporturilor s-au declarat surprinşi că feroviarii ies în stradă şi au susţinut că le-au transmis sindicaliştilor variante pentru eficientizarea activităţii la CFR, nu un program privind disponibilizarea a 12.000 de persoane. Preşedintele Alianţei Federaţiilor Naţionale CFR, Ion Molea, a declarat că nu se ia în calcul, pentru moment, o încetare a activităţii la calea ferată.
Potrivit ANAF, CFR Marfă are la stat datorii de aproximativ 196 de milioane de euro. CFR Marfă nu recunoaşte însă cifra de datorie, conform RTV. De asemenea, CFR Călători are datorii la stat de 134 de milioane de euro. La CFR Călători