Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2009 a făcut ravagii şi în rândul şefilor din deconcentratele constănţene
De la ultima noastră „verificare", de săptămâna trecută, şi ceilalţi directori ai instituţiilor deconcentrate din Constanţa, dar şi adjuncţii lor, au primit decizii prin care li se întrerupe relaţia contractuală.
Aşa cum anticipam, aprobarea normativului de către membrii Cabinetului Boc ne-a adus în situaţia în care activitatea majorităţii instituţiilor deconcentrate este coordonată de directori aflaţi în preaviz. Conform prevederilor OUG nr. 37, aceştia au dreptul de a opta pentru o funcţie vacantă din cadrul aceleiaşi instituţii şi, între timp, îşi pot pregăti un proiect de management pentru o perioadă de patru ani, pe care să-l prezinte în faţa unei comisii. Un aviz favorabil al comisiilor respective i-ar putea readuce pe cei demişi în funcţiile de conducere pierdute, însă sub titulatura de directori coordonatori. În caz contrar, foştii şefi de deconcentrate vor presta, liniştiţi, pe posturile pentru care pot opta până în data de 18 mai.
Scutiţi de preaviz
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, dr. Camelia Ciobotaru, care susţinea că se va conforma deciziei, nu a primit, nici până acum, ordinul prin care este nevoită să părăsească funcţia în care abia a fost pusă. În schimb, cei patru adjuncţi ai săi au primit aceste decizii. „Ei au aceleaşi sarcini, nu sunt demişi, ei sunt consilieri cu funcţii de directori adjuncţi", a susţinut Ciobotaru.
Nici Bogdan Dima, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului nu este în preaviz. El ne-a explicat că nu a primit înştiinţarea, întrucât numirea sa era temporară, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului. „Rămân în funcţie până la concurs. Şi domnul Gheorghe Trandafir, directorul Oficiului Judeţean pentru Pr