Statele Unite au inregistrat primul deces din cauza gripei porcine, in timp ce Germania si Austria au anuntat cazuri de imbolnaviri, acestea fiind deocamdata ultimele state afectate de virus.
Presedintele american Barack Obama a cerut Congresului deblocarea a 1,5 miliarde de dolari pentru a lupta mai bine impotriva gripei porcine. Mexicul a anuntat ca va avea pierderi de 1 mld. dolari lunar.
Mexicul, epicentrul epidemiei, a revizuit numarul deceselor "oficiale" de la 20 la 7 in urma unor teste mai stricte, a anuntat BBC News. Cu toate acesta insa, potrivit informatiilor neoficiale, 159 de persoane au murit din cauza virusului gripei porcine. De asemenea, 1.600 de persoane sunt tinute sub observatie in Mexic.
Panica in lume creste odata cu aparitia unui numar tot mai mare de imbolnaviri. Ultimele cazuri au fost anuntate de Germania si de Austria. La nivel global, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a identificat 112 de imbolnaviri.
Institutul german Robert Koch, responsabil pentru controlul si prevenirea bolilor, a anuntat trei cazuri: o femeie de 22 de ani in Hamburg, o femeie de 37 de ani si un barbat din Bavaria. Toti trei s-au intors recent din Mexic.
In Austria s-a confirmat imbolnavirea unei tinere de 28 de ani, recent intoarsa din Mexic, dar care are "sanse foarte mari sa se recupereze".
Cu un numar de 65 de imbolnaviri, Statele Unite sunt cel mai afectate de virusului gripei porcine, dupa Mexic. Ieri a fost a anuntat decesul unui copil de 23 de luni, prima victima a virusului din SUA.
Celelalte state afectate sunt Canada, Spania, Israel, Marea Britanie, Noua Zeelanda si Corea de Sud.
Guvernele din intreaga lume cauta solutii la aceasta criza. Cel britanic va lansa o campanie de informare a populatiei in legatura cu riscurile asociate gripei porcine. Guvernul de la Londra va distribui pliante pentru informa