Braşovenii aşteaptă invazia de turişti în minivacanţa de 1 mai cu trăznăi de sezon. La Bran, cu ocazia zilei muncii se organizează manifestarea „Urcatul oilor la munte”, ca o contrapartidă la Răvăşitul Oilor, altă sărbătoare brăneană, ce consemnază coborâtul oilor de pe munte şi are loc în toamnă. Ca să nu fie plicticos, organizatorii, Primăria Bran, Antrec şi Asociaţia Crescătorilor de animale din zonă au pus la cale şi un festival gastronomic intitulat „Un’ te duci tu mielule”, unde vor oferi mâncare tradiţională din zonă, de la brânză în coajă de brad la miel fript.
Conform reprezentanţilor primăriei, manifestările au ca scop „atragerea turiştilor în zona Bran, ca alternativă la alte programe naţionale gen „Bucovina” sau „Litoral”.
Turnir medieval
Armuri şi arme medievale, dansuri şi costume de epocă, turniruri, cavaleri şi printese, puţin din atmosfera plină de farmec a Evului Mediu se vor regăsi la Festivalul Medieval „Turniruri Cavalereşti”, din Cetatea Brasovului. Între 1 şi 3 mai vor fi organizate ateliere şi concursuri interactive, piese de teatru, precum şi „captivantele jonglerii cu foc, din care se clădesc poveştile pline de mister, cu cavaleri şi vrăjitoare, farmece şi vitejii, destăinuite de barzi drumeţilor de pe la hanuri”, după cum povestesc organizatorii.Aceştia sunt Ordinul Cavalerii Cetăţilor Bârsei, o organizaţie fondată în Braşov în 2003, ai cărei membri sunt fascinaţi de cavalerii evului mediu şi obiceiurile lor.
Aflat la ediţia a treia, evenimentul „Turniruri Cavalereşti” va aduce alte organizaţii similare în luptă cu braşovenii, respectiv Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu Mureş, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Gladius Dei din Sibiu, Străjerii Coroanei din Braşov, Teatrul Scena din Brasov şi Cavalerii de Kronstadt.