» Pe langa monitorizarea anunturilor cu locuri de munca, mergeti direct la firme si intrebati daca sunt posturi disponibile. Fiti activ pe forumuri si intrebati-va toate cunostintele daca au auzit de vreun post care vi s-ar potrivi.
Nu intrati in panica nici daca ati ramas somer! Specialistii in resurse umane spun ca locuri de munca se pot gasi si pe timp de criza financiara. Totul e sa stiti unde si cum sa cautati oportunitatile. O atitudine statica, de genul "am trimis CV-ul unor agentii si acum astept sa fiu contactat" sau, mai rau, "am dat CV-ul unei prietene si se ocupa ea", nu va fi de mare folos.
Daca vreti o slujba, trebuie sa o cautati zilnic, folosindu-va de toate sursele. Specialistii in resurse umane arata care sunt pasii care ar putea duce la gasirea jobului cautat.
Fara pesimism!
Iniante de a incepe cautarea, luati-va un timp de gandire pentru a reflecta la ce aveti de facut si amintiti-va ca sunteti bun in domeniul dumneavoastra de activitate. Cu o atitudine pozitiva si cu incredere in fortele proprii, veti reusi mult mai repede sa gasiti un job care sa vi se si potriveasca. "Daca un candidat nu are incredere in fortele proprii, nu reuseste sa transmita nici interlocutorului, in cadrul unui interviu, o imagine pozitiva. Nu norocul ii surade candidatului, ci ceea ce face el pentru a obtine ce-si doreste", spune Anca Neagu, senior consultant in cadrul companiei de recrutare Professional din Brasov.
Inainte de a incepe sa candidati pentru vreun post, trebuie sa fiti sigur ca acesta va tenteaza. De aceea este utila o analiza a domeniului in care v-ar placea sa munciti, atat ca mediu de lucru, cat si ca activitate in sine. "Metodele sunt multiple si la indemana oricui: monitorizarea aunturilor cu joburi, participarea la targuri de profil, contactarea agentiilor de recrutare si solicitarea unei discutii de cunoast