Feroviari din toată ţara au protestat, ieri, timp de două ore în Parcul Gării de Nord din Bucureşti, după care au mărşăluit până la Guvern, depunând petiţii de renunţare la disponibilizări. Marşul celor aproximativ 10.000 de feroviari, pe traseul Ministerul Transporturilor- Guvern, a îngreunat traficul din Capitală stârnind protestele bucureştenilor. „Nu înţeleg ce se întâmplă. Eu mă grăbesc. Trebuie să ajung neapărat în Pipera. Nu-mi pasă de marşul lor“, a spus un Alexandru Popa, în timp ce aştepta în trafic în zona Piaţa Victoriei.
Maşinile s-au oprit pe străzile din perimetrul marşului pentru a aştepta să treacă mulţimea protestatarilor.
Nervoşi au fost şi cei care se aflau la acea oră în autobuzul 79, ce s-a oprit pe margine în zona Polizu, pentru a aştepta să treacă protestatarii, aşa că nu au lipsit comentariile.
„Foarte bine că fac miting. Luptă pentru drepturile lor. Bine că s-a oprit circulaţia, că altfel se puteau întâmpla accidente, la cât de multă lume este“, a spus Gelea Gheorghe, în vârstă de 74 de ani, în timp ce privea convoiul feroviarilor.
Spre Guvern, cu un sicriu
Pe acorduri de marş funebru, protestatarii au plecat de la Ministerul Transporturilor spre sediul Guvernului, având în faţa coloanei un sicriu, scandând la adresa guvernanţilor „Hoţii“ şi „Ruşine să vă fie“. În convoi se afla şi Mihai, un angajat al CFR Bistriţa, în vârstă de 41 de ani. A venit la protest speriat de perspectiva disponibilizării. „Dacă îmi iau munca o să mor de foame! Cine mă angajează la 40 de ani? Plus că nu ştiu să fac altceva!”, a spus bărbatul.
Ion Ion, de 42 de ani din Constanţa era nemulţumit de salariu. Primeşte lunar aproximativ 1.000 de lei şi spune că abia îi ajung să supravieţuiască: „După ce că salariile sunt îngheţate vor să ne ia şi sporurile. Avem copii la facultate şi dat