Producatorul de carne de pasare Agricola Bacau, care a finalizat 2008 cu afaceri de peste 100 mil. euro, a trecut la inceputul acestui an printr-un proces de reorganizare interna in urma caruia grupul de companii va lucra pe linii de business.
"De la inceputul anului se lucreaza dupa un concept nou, cel al liniilor de business, diferentiate dupa grupa de produs (carne de pasare, preparate fierte si afumate, salamuri crud-uscate, semipreparate si produse semipreparate) si servicii (comert traditional - magazine proprii, logistica)", a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.
Agricola Bacau nu este prima companie din industria carnii care trece printr-un astfel de proces, CrisTim reorganizandu-si de asemenea businessul.
Control mai eficient al costurilor
"Inainte, fiecare unitate juridica din cadrul grupului se limita la activitatea proprie. Fabricile asigurau productia, iar Agricola International asigura partea de vanzari. Era un sistem de lucru invechit. Acum fiecare capacitate de productie asigura de la aprovizionarea cu materie prima pana la comercializarea produselor", a explicat Horoi.
Ca umare a acestui proces, Agricola International, cea mai mare companie a grupului din Bacau, a externalizat forta de vanzari catre Conagra (fabrica preparate din carne fierte si afumate), Salbac Dry Salami (fabrica preparate crud-uscate) si Europrod (fabrica semipreparate din carne) in prima parte a acestui an.
"Noul sistem permite o definire mai clara a costurilor, focusarea pe fiecare categorie de produse in parte si o viteza de reactie mai buna. In urma acestei restructurari s-a format o structura noua de vanzari si departamentul e mai usor de coordonat", spune presedintele companiei.
Aceasta este doar una dintre masurile pe care producatorul de carne de pasare si preparate din carne le-a luat de la inceputul aces