Blocurile turn cu locuinte, care in urma cu doi ani populau din plin machetele dezvoltatorilor imobiliari, au ajuns vizibile in majoritatea cartierelor din Bucuresti, in care se va putea locui din acest an inclusiv la etajul 24. In conditiile in care bucurestenii au frica de inaltime si nu se ingramadesc sa cumpere apartamentele de la ultimele etaje, cat de rentabila este investitia in astfel de proiecte?
Privelistea dintr-un turn asupra Bucurestiului este mai frumoasa noaptea, cand luminile slabe nu dezvaluie fatadele gri ale celor mai multe cladiri din oras.
O vizita recenta intr-una dintre cele mai noi cladiri de birouri finalizate in centrul Capitalei a intarit aceasta impresie, dupa ce managerul firmei care inchiriase un etaj superior al cladirii cauta solutii sa acopere geamurile pentru a ascunde peisajul cu imobile cenusii, care stau sa cada, intre care se intrezarea rar cate o cladire istorica reconditionata recent sau vreun alt edificiu de otel si sticla, rezultat al dezvoltarii pietei de birouri in ultimii ani.
Iar imaginea din cartierele Capitalei, unde au fost ridicate in ultimii ani blocurile turn pentru care dezvoltatorii mizeaza pe atragerea cumparatorilor inclusiv prin prezentarea "privelistilor" asupra orasului, nu este mult mai atractiva, tinand cont de blocurile ingramadite care domina majoritatea zonelor.
In ultimii ani, pe fondul reducerii numarului de terenuri in zonele din interiorul orasului, care a condus la cresterea agresiva a preturilor, dezvoltatorii au ridicat regimul de inaltime al Capitalei, prin proiectarea a peste 50 de blocuri turn de locuinte, cu scopul de a-si maximiza investitia.
Jumatate dintre acestea vor fi gata pana la sfarsitul anului, iar bucurestenii care au optat pentru o locuinta in aceste blocuri vor avea o perspectiva noua asupra Capitalei.
"Descopera cum este sa