O tanara romanca a salvat o femeie de 94 de ani, care s-a rugat de ea sa o "uite" in pat si sa fie lasata sa moara. Casa femeii a fost rasa de pe suprafata pamantului. O alta romanca a scos afara o femeie de 87 de ani carand-o in spate, pe scari, in timp ce acestea se cutremurau. Sint doar doua dintre povestile relatate in documentarul intitulat "Angeli"/"Ingerii", realizat de doua grupuri de artisti si de jurnalisti (Anra si N.403). Filmul vorbeste despre ingrijitoarele romance care au salvat si care au in grija acum zeci de batrani din zona devastata de cutremur din Italia. Marturiile romancelor, majoritatea trecute de prima tinerete, care traiesc acum, alaturi de batrani, in corturile amenajate pe camp, sunt impresionante.
Un freelancer, fotoreporterul Francesco Alesi, unul dintre membrii grupului de artisti si jurnalisti Anra, a povestit cum le-a venit ideea sa faca acest documentar: "Am ramas extrem de impresionat cand am vazut atatia jurnalisti alergand in aceeasi directie, dand cu totii aceeasi stire, neglijand in schimb povesti de viata care meritau mult mai multa atentie. Ingrijitoarele se afla 24 de ore din 24 in serviciul unei parti din populatie de multe ori singura si abandonata". Astfel, potrivit lui Alesi, "povestile s-au scris singure".
"Am doua amintiri foarte clare legate de sosirea mea in timpul noptii la tabara mare de corturi din Piazza D’Armi: farurile halogene orbitoare ale posturilor de televiziune prezente si ingrijitoarele din tabara, care nu aveau nici macar un scaun pe care sa se poata aseza sau un culcus unde sa se poata odihni in timpul noptii", isi aminteste jurnalistul. Francesco Alesi promite sa se intoarca la Aquila "cand se vor stinge reflectoarele".
Documentarul "Ingerii" debuteaza cu o explicatie: in Italia traieste o populatie de 3,3 milioane de batrani cu varste peste 80 de ani, adica 5,5% din popula