Numărul de firme radiate în acest an din Registrul Comerţului nu este determinat de introducerea impozitului minim, începând cu 1 mai, ci reflectă evoluţia normală a pieţei, înregistrată şi în anii anteriori, a declarat azi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. „Faptul că radierile din acest an sunt puse pe seama unui impozit care nici nu s-a aplicat arată încă o dată populismul ieftin. Nu are nicio legătură cu impozitul minim faptul că în 2 luni s-au radi
Numărul de firme radiate în acest an din Registrul Comerţului nu este determinat de introducerea impozitului minim, începând cu 1 mai, ci reflectă evoluţia normală a pieţei, înregistrată şi în anii anteriori, a declarat azi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.
„Faptul că radierile din acest an sunt puse pe seama unui impozit care nici nu s-a aplicat arată încă o dată populismul ieftin. Nu are nicio legătură cu impozitul minim faptul că în 2 luni s-au radiat 4.000 de firme. În ultimii ani s-au radiat zeci de mii, înainte de criză, în ani de boom economic. Acesta este viaţa firmelor, unele se se nasc, altele mor. Nu este decât o speculaţie şi se vede că a început campania electorală. Impozitul minim nu s-a aplicat încă, deci nu are nicio treabă cu radierea”, a spus Pogea, citat de Mediafax.
De trei ori mai multe cereri de dizolvare şi radiere
Pogea a amintit că în 2008 au fost radiate 50.024 firme şi au fost înmatriculate alte 146.508 societăţi. Raportul a fost unul apropiat celui din 2007, când au fost radiate 54.163 firme şi înmatriculate 147.063 societăţi. În 2006 au fost radiate 159.235 firme şi înmatriculate 132.789 societăţi.
Conform datelor transmise, miercuri, de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, numărul cererilor depuse la Registru, în perioada 1-27 aprilie, pentru suspendarea temporară a activităţii, dizolvarea şi radierea voluntară a crescut de peste trei ori faţă