Cele două partide se bat să-i atragă pe români de Ziua Internaţională a Muncii. PSD şi PDL au ales să marcheze Ziua Internaţională a Muncii prin manifestări publice, cu mici, bere şi muzică. An de an, în ultima perioadă, partidele cheltuiesc sume serioase pe organizarea unor adunări populare cu ocazia zilei de 1 Mai. Puţini sunt aceia care recunosc scopul electoral al acestor manifestări.
Social-democraţii invocă ideea tradiţiei şi faptul că ziua de 1 Mai a fost sărbătorită dintotdeauna cum se cuvine de reprezentanţii stângii din întreaga lume. „Indiferent ce ar spune unii şi alţii, 1 Mai rămâne sărbătoarea noastră, rămâne sărbătoarea stângii”, este mesajul transmis de liderul PSD Mircea Geoană cu acest prilej.
Liderul organizaţiei din Capitală a partidului, Marian Vanghelie, a ţinut şi el să dea o explicaţie pentru amploarea manifestării programate pentru astăzi: „În momentul când simţi că eşti o forţă, toată lumea vine spre tine, când te simt slab, nu vine nimeni”.
PDL, cu gândul la euroalegeri
Deşi au recunoscut că este vorba despre o sărbătoare a stângii, democrat-liberalii au apreciat că organizarea unor adunări nu este apanajul exclusiv al PSD.
„Fiecare vrea să-şi petreacă ziua de 1 Mai într-un mod cât mai plăcut. Este vorba despre iniţiative locale, pe care personal le apreciez, şi nu trebuie să uităm faptul că ne aflăm în preajma alegerilor pentru Parlamentul European şi că aceasta este o modalitate de a atrage electoratul”, a declarat vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean.
Pentru PNL, zi de odihnă
Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a spus că partidul nu a organizat niciodată în istoria sa manifestări de 1 Mai. „Pentru PNL, această zi a fost una de odihnă şi atât. Înainte de comunism, liberalii se duceau şi se recreau fără să dea o semnifica