Felicia Ionescu coordonează cam 40 de concursuri şi competiţii extraşcolare ale elevilor anual, şi este parte la emoţiile şi bucuriile lor, fie că e vorba de teatru sau jurnalistică. Felicia Ionescu lucreză acum într-un grup de experţi selectaţi de Ministerul Educaţiei pentru implementarea proiectului Avocatul Elevilor, proiect pilot menit să rezolve situaţiile conflictuale în interiorul şcolii. “În prima decadă a lunii mai la Sighişoara va vea loc ultima întâlnire pe această temă şi cu elevi şi colaboratori invitaţi sper să găsim împreună ulterior formele cele mai potrivite pentru aplicarea acestui program”, explică Felicia Ionescu.
Din postura de inspector şcolar educativ, Felicia Ionescu a reuşit să construiască tradiţii în judeţ prin manifestări culturale care s-au dovedit a fi foarte dragi elevilor: de la concursurile de dans modern, găzuite chiar la nivel naţional, la festivalul fanfarelor şcolare, concursul de proiectele ale elevilor pe tema “non violenţa în mediul şcolar”, sau festivalul de teatru medieval. “Toate oferă pentru colegii mei, pentru copii din judeţ oportunitatea de a-şi valorifica ideile şi realizările în faţa colegilor din întreaga ţară”, mai spune Felicia Ionescu.
Tot în mandatul său elevele Sandra Daroczi şi Ana Daria Moga au ajuns preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, iar anul trecut inspectorul a însoţit o delegaţie a elevilor la Stockholm în Suedia, la o acţiune de amploare numită “Model Parlament European”, un parlament al tinerilor.
“Satisfacţia a provenit din faptul că elevii mi-au dat o mare marjă de încredere, au ascultat de sfaturile pe care le-am oferit atunci când s-au pregătit pentru competiţii şi au răsărit succese ale lor. Am fost onorată să însoţesc delegaţia româniei la Stockholm ocazie cu care cinci eleve mureşence foarte bine pregătite proesional