Preşedintele Băncii Transilvania (TLV), Horia Ciorcilă, a demisionat joi din Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1), la cinci zile după ce a fost ales în această poziţie de Adunarea Generală a Acţionarilor. "Îmi dau demisia şi las actualul management să-şi facă datoria. Noi am contestat modul de desfăşurare a AGA. Acţiunile concertate din cauza cărora au fost anulate voturile sunt de domeniul fanteziei", a declarat Ciorcilă pentru MEDIAFAX. El a arătat că
Preşedintele Băncii Transilvania (TLV), Horia Ciorcilă, a demisionat joi din Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1), la cinci zile după ce a fost ales în această poziţie de Adunarea Generală a Acţionarilor.
"Îmi dau demisia şi las actualul management să-şi facă datoria. Noi am contestat modul de desfăşurare a AGA. Acţiunile concertate din cauza cărora au fost anulate voturile sunt de domeniul fanteziei", a declarat Ciorcilă pentru MEDIAFAX.
El a arătat că nu ştie încă ce măsuri vor fi luate în continuare de Banca Transilvania pentru anularea deciziilor AGA desfăşurate sâmbătă, 25 aprilie.
Mai mulţi acţionari cu care Banca Transilvania acţionează, potrivit SIF, în mod concertat, precum BT Asset Management şi fondurile de investiţii administrate de societate, care deţin 17,5% din capital, au avut limitat dreptul de vot la 1% în adunarea generală.
Totodată, mai multe firme care ar acţiona concertat cu Cătălin Chelu şi care deţin 2,064% din capital au avut şi ele limitat dreptul la vot la 1%.Măsura s-a aplicat şi pentru drepturile de vot ale fondului de investiţii Broadhurst Investments, care controlează 1,19% din acţiunile SIF Banat-Crişana.
O parte dintre acţionarii SIF Banat-Crişana acuzaţi de conducerea SIF că acţionează în mod concertat cu Banca Transilvania au solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să analizeze modul de desfăşu