Restanţele bugetare ale companiilor mari au scăzut în trei luni cu 17%, de la 6,13 miliarde lei în decembrie 2008 la 5,088 miliarde lei în marie, în contextul în care al doilea mare datornic, Remin, a intrat în insolvenţă, iar jumătate dintre primii zece debitori sunt companii din cadrul CFR. "Compania Remin Baia Mare a intrat în stare de insolvenţă, de aceea nu mai apare în listă", a precizat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Remin avea la finele lunii decembr
Restanţele bugetare ale companiilor mari au scăzut în trei luni cu 17%, de la 6,13 miliarde lei în decembrie 2008 la 5,088 miliarde lei în marie, în contextul în care al doilea mare datornic, Remin, a intrat în insolvenţă, iar jumătate dintre primii zece debitori sunt companii din cadrul CFR.
"Compania Remin Baia Mare a intrat în stare de insolvenţă, de aceea nu mai apare în listă", a precizat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.
Remin avea la finele lunii decembrie datorii la bugetul general consolidat de 485 milioane de lei.
Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, Compania Naţională a Huilei a rămas cel mai mare datornic, cu obligaţii la bugetul general consolidat de 3,27 miliarde de lei, mai mult de jumătate din totalul plăţilor restante de la această categorie de contribuabili.
Suma de 5,09 miliarde de lei reprezintă datoriile cumulate ale societăţilor mari la cele patru componente principale ale bugetului general consolidat.
Cea mai mare parte a restanţelor marilor contribuabili este la bugetul asigurărilor sociale de stat, cu un total de 2,53 miliarde de lei, în scădere de la 2,99 miliarde de lei la finele anului trecut.
În acelaşi timp, datoriile la bugetul de stat se ridică la 1,95 miliarde de lei, în scădere cu 18,4% faţă de soldul din decembrie, de 2,39 miliarde lei.
La bugetul asigurărilor de şomaj, marii datornici aveau d