Şoferii care îţi vor lăsa autovehiculele în spaţii nepermise vor plăti scump recuperarea acestora de la Primăria Sectorului 1. Pedeapsa se va aplica de la mijlocul acestei luni, ca urmare a numărului prea mare de conducători auto care parchează pe unde nimeresc.
Autovehiculele parcate pe trecerile de pietoni, pe spaţiile verzi, în dreptul intrărilor unităţilor şcolare, precum şi cele de pe trotuar sunt primele care vor fi ridicate.
Reprezentanţii Poliţiei Comunitare Sector 1 şi ai Poliţiei Rutiere vor împărţi, începând de astăzi, pliante informative prin care cetăţenii vor fi avertizaţi că li se vor ridica maşinile parcate neregulamentar. Campania de informare se va încheia în data de 14 mai.
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, susţine că nu mai poate accepta indolenţa şoferilor, prin urmare a hotărât să ridice maşinile şi din sectorul pe care-l conduce.
“Mult timp am susţinut că nu-i poţi cere omului să parcheze regulamentar decât dacă îi asiguri şi numărul necesar de locuri de parcare. De aceea, în Sectorul 1 nu s-au ridicat maşini până acum”, a declarat Chiliman. El a adăugat că, în ciuda acestei convingeri, „nu pot să mai tolerez indolenţa multora dintre şoferi care, din lipsă de spirit civic, îşi parchează maşinile pe treceri de pietoni, atunci când li se oferă variante de parcare”.
Depozitarea: 300 de lei/zi
Maşinile care ocupă abuziv locurile de parcare repartizate altcuiva de către Administraţia Domeniului Public Sector 1, vor fi şi ele ridicate. După expirarea termenului de 30 de zile, atât cât este reţinută maşina, posesorii autovehicolelor vor plăti pe lângă amenda de 130 de lei pentru ridicare, alţi 130 de lei pentru transport. Taxa de depozitare pentru un vehicul este stabilită la 300 lei/zi, iar pentru unul care depăşeşte 3,5 tone, la 400 lei/zi.
Operaţiunile de ridicare, transp