Femeia a moştenit de la mama ei „meşteşugul” de a face borş. Respectă o reţetă strictă, tradiţională şi nu spune nimănui secretul. S-a născut în satul Ostrov, un sat în care se păstrau, cu sfinţenie, toate datinile. „Satul natal era foarte frumos şi îmi aduc aminte că acolo se respectau toate tradiţiile. Lumea era mai sănătoasă, se mâncau doar produse naturale, nu ca acum” mărturiseşte Aurica Ghimbăşanu. În 1975, Aurica Ghimbăşanu a venit la Braşov pentru a-şi continua studiile. „ Am plecat de la mare şi am venit la munte. Mi-a plăcut aici şi am decis să râmân “, mai spune Aurica. După ce şi-a terminat studiile a lucrat, până în 1990, la ONT Carpaţi ca ospătar.
Comerciantă în Piaţa Star
În prezent, locuieşte în Stupini şi se ocupă de agricultură. Din 1993 a devenit comerciantă în Piaţa Star. De atunci, pe taraba femeii, braşovenii pot găsi cel mai bun borş, dar şi alte produse de calitate. Vinde şi borcane cu zacuscă, hrean sau sfeclă cu hrean. „ Produsele naturale ar trebui să fie cele mai îndrăgite. Am clienţi care vin şi cumpără mereu de la mine. Cei mai mulţi iau borş ”, spune comercianta.
Moştenire de familie
Secretele celor mai sănătoase produse şi mâncăruri le-a învăţat de la mama sa. Pentru Aurica Ghimbăşanu, cel mai important lucru este acela că a continuat să preţuiască produsele naturale. „ Mama folosea borş de fiecare dată. Treptat, am învăţat şi eu să fac asta. Doar cu borş acresc ciorbele şi îl beau în loc de apă. Eu zic că am cel mai bun borş de pe piaţă ” declară cu mândrie comercianta. Tot de la mama sa, femeia a moştenit şi vasul de lut de zece litri, care face „minuni”. „ Mama punea borş numai în oala de lut. Dacă aş folosi alt vas, cu siguranţă nu îmi va ieşi aşa de bun. Secretul meu cred că este vasul de lut şi sufletul pe care îl pun pentru prepararea lui ”, mărturiseşte Auric