Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul formultat de Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), respingând cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă formulată de o firmă de protecţie şi pază, care va trebui să achite şi cheltuielile de judecată în cuantum de 8.408 lei. ANIF a intrat în procedură de insolvenţă, în luna noiembrie 2008, la cererea SC PAZĂ ŞI PROTECŢIE REGENT SECURITY, pentru o creanţă de 16.810.447 de lei. Tribunal
Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul formultat de Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), respingând cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă formulată de o firmă de protecţie şi pază, care va trebui să achite şi cheltuielile de judecată în cuantum de 8.408 lei.
ANIF a intrat în procedură de insolvenţă, în luna noiembrie 2008, la cererea SC PAZĂ ŞI PROTECŢIE REGENT SECURITY, pentru o creanţă de 16.810.447 de lei. Tribunalul Bucureşti a hotărât atunci că reclamaţia firmei de pază este întemeiată şi a trimis ANIF în procedură de insolvenţă, stabilind totodată deschiderea procedurii generale. În 8 aprilie, însă, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul ANIF.
Vasilica Sturzu, juristul ANIF, susţine că recursul a fost admis pe motiv că procedura aplicabilă regiilor autonome aflate în stare de insolvenţă se stabileşte prin lege specială. “Noi am făcut dovada că suntem subiect de drept public şi, totuşi, judecătorul a susţinut că suntem comerciant, că avem cod CAEN. Ar merita să depunem plângere la CSM şi să cerem sancţiune disciplinară împotriva lui, pentru că a încălcat legea”, a declarat, pentru Capital.ro, juristul ANIF.
Mai mult, juristul regiei spune că datoria reală către firma de pază, în valoare de doar 252.000 lei, a fost achitată încă din decembrie, anul trecut, iar, în prezent, nu mai au niciun litigiu cu aceast