Fostul mare jucător al Craiovei îşi selectează cu atenţie personalul pentru deţine în oraşul său un restaurant chinezesc. - Cum vă mai merg afacerile?
- În ciuda faptului că e criză, îmi merg destul de bine. Am fost un pic afectat în zona imobiliară, dar restaurantul atrage clienţii mai bine ca oricând.
- Cum v-a venit ideea să deschideţi un local chinezesc?
- E poveste veche. Jucam în Bucureşti, la Dinamo, şi mâncam tot timpul la restaurantul chinezesc de la parterul hotelului Minerva, de pe strada Lascăr Catargiu.
Eram obsedat de genul ăsta de mâncare şi mult timp mi-am zis că într-o zi o să-mi fac şi eu un astfel de restaurant. Mi-am văzut visul cu ochii în 1998, când am deschis la Craiova “Dragonul de Aur”.
- Aveţi angajat personal din ţară sau din China?
- Din ţară?! Nici vorbă, am angajat numai chinezi şi nu mi-a fost deloc uşor să-i găsesc. Cei mai importanţi sunt bucătarii. Sunt sufletul localului, dacă ei nu sunt buni, nu vine lumea să mănânce.
Aşa că, o dată la patru-cinci ani, când îmi pleacă unul dintre bucătari, merg în China să caut altul! De fapt, nu în China, în Hong Kong, că de acolo i-am adus pe toţi.
După ultimul am fost recent. Am dat peste el într-un local superb, l-am testat punându-l să-mi facă 15 feluri de mâncare şi, apoi, l-am adus la Craiova. Îl cheamă Lee şi e un adevărat maestru.