Craiovenii au fost părtaşi până târziu în noapte la primul eveniment de acest gen din Cetatea Banilor. Bucureştenii s-au ales cu laurii, învingându-i fără emoţii pe jucătorii din Bănie la „Cupa Club 300“ desfăşurată ieri, la Craiova. Bănia nu se poate compara cu Bucureştiul în privinţa snooker-ului. Nu are decât o masă omologată, iar, în capitală, sunt peste 20. Precizie, gândire profundă, calm! Asta au emanat cei opt jucători prezenţi în sala de snooker din cadrul Complexului „Pelendava“ la întrecerea de ieri. Bucureştenii s-au dovedit însă superiori. Asta şi pentru că oltenii practică acest sport la nivel amator, antrenându-se doar o dată la câteva săptămâni. La „Cupa Club 300“ a fost prezent şi campionul naţional en-titre Bogdan Cosmaciuc, de 17 ani. Alături de el s-au aflat alţi trei bucureşteni, trecuţi de 20 de ani.
Snooker-ul, prea puţin cunoscut în România
Cosmaciuc practică snooker-ul datorită tatălui său, Dragoş, care este singurul antrenor din ţară. „Îmi pune gândirea la contribuţie. Snooker-ul este un joc foarte inteligent şi de aceea am optat să îl practic“, a precizat Bogdan. Televiziunea a fost cea care i-a îndrumat pe majoritatea jucătorilor să încerce practicarea acestui sport.
Cei patru olteni nu au avut şanse în faţa adversarilor bucureşteni. Marius Marincei, Răzvan Radu, Toma Marinescu şi Alexandru Rausch au reprezentat Craiova la „Cupa Club 300“. Marincei are 21 de ani şi este student la Facultatea de Mecanică. El a vorbit despre tainele snooker-ului: „Practic acest sport de aproximativ trei, patru ani. Până a apărut această masă de snooker în Craiova mă pregăteam în Bucureşti, Piteşti şi prin alte oraşe cu masă omologată. Acesta este primul turneu oficial la care particip şi am încercat să evoluez cât mai bine. Pentru nivelul Craiovei, snooker-ul este un sport destul de scump“.
Câştigăto