Cerealele de dimineata contin mai mult zahar decat o inghetata. Cercetatorii britanici avertizeaza ca bolul cu lapte si cereale de la micul dejun contine mai mult zahar decat o delicioasa inghetata. Specialistii spun ca cerealele invelite in ciocolata, cele care contin fructe deshidratate sau cerealele cu tot felul de glazuri contin un raport caloric prea mare pentru un copil. In plus, nivelul de glicemie din sange creste datorita zaharurilor, iar micutii vor avea prea multa energie, pe care nu o vor elimina pe parcursul zilei. Oamenii de stiinta spun ca intr-o 100 de grame de cereale se gasesc 10 grame de zahar, scrie Gandul.
Preveniti problemele majore de sanatate. Nu faceti exces de carne, renuntati la fumat, tineti nivelul colesterolului sub control si masurati-va regulat tensiunea. Bolile cardiovasculare, cele metabolice precum diabetul, afectiunile ficatului si cancerul sunt printre cele mai raspandite in randul romanilor. Mai putin grave, dar foarte des intalnite, sunt infectiile dentare, dar si bolile cu transmitere sexuala. Majoritatea pot fi tratate si vindecate, dar sunt si unele care pot duce la deces. Specialistii va invata ce masuri trebuie sa luati pentru a va proteja. Integral in EvZ.
Care sunt E-urile „bune” si in ce alimente se ascund. Doar 20 de aditivi alimentari, din 315, sunt siguri. Produsele cu E-uri „bune” sunt mai scumpe decat cele care contin aditivi „rai”. E160, E 162, E 300, E100 - sunt numai cativa dintre aditivii alimentari considerati siguri sau inofensivi. Aceste E-uri „bune” sunt substante naturale extrase din fructe sau legume si se gasesc in alimente sub forma de vitamine, coloranti, lecitina. „Din cei peste 315 aditivi alimentari utilizati in prezent, mai putin de 20 sunt E-uri «bune»”, afirma prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, noteaza Gandul.