Capul de afiş al etapei programate la 3 mai 1989 s-a disputat pe fostul stadion "23 August", unde, în faţa a peste 55.000 de spectatori, Steaua, care era deja calificată din nou pentru ultimul act al Cupei Campionilor Europeni, a făcut instrucţie cu Rapid.
Scorul de 8-2 în favoarea "roş-albaştrilor" vorbeşte practic de la sine despre ce s-a întâmplat atunci, dar meciul merită evocat. Deşi se bucurau de susţinerea multor suporteri, feroviarii erau practic cu un picior în Divizia B, aceştia nereuşind să mai împiedice retrogradarea la finele sezonului respectiv. De partea cealaltă, trupa lui Anghel Iordănescu dădea grosul jucătorilor la echipa naţională şi îşi continua performanţele europene.
În aceste condiţii, duelul din teren a fost evident disproporţionat. Cele mai răsărite nume aliniate pe gazon de rapidişti au fost portarul Leo Toader, Georgică Vameşu, Goanţă şi Vicenţiu Iorgulescu, ultimul cunoscut mai mult prin faptul că este fratele lui Gino Iorgulescu. În acelaşi timp, Steaua s-a prezentat cu o garnitură formată din Lung - D. Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu - T. Stoica, Rotariu, Hagi, Balint - Lăcătuş, Piţurcă.
Cu Hagi pe post de dispecer, steliştii au marcat nu mai puţin de opt goluri, remarcându-se în special fostul selecţioner Victor Piţurcă, cel care avea de altfel să cucerească "Gheata de Bronz" la capătul acelei ediţii de campionat. "Ţin minte bine meciul, mai ales că n-am avut cine ştie ce de făcut pe teren. Cred că rapidiştii au ajuns doar de câteva ori în careul nostru, când au şi primit două lovituri de pedeapsă, mai mult în compensaţie faţă de proporţiile scorului. Dacă nu mă înşel, cred că eu am provocat unul dintre penalty-uri, dar nu mi-a zis nimeni nimic", şi-a amintit după 20 de ani fostul stoper de fier al Stelei, Adrian Bumbescu.
Această etapă a adus şi prima mod