Loviturile la cap si infectiile va pot lasa fara miros. Racelile, excesul de picaturi pentru nas, problemele cu dintii sau ranile la cap pot face ca mirosul si gustul sa dispara. O tumora la nivelul craniului, infectiile sinusurilor, problemele danturii, complicatiile survenite in urma unei raceli sau a unei cazaturi la schi pot cauza tulburari de miros si gust, scrie EVZ.
Cum ne „hranim” creierul in sesiunea de examen. Dulciurile ne dau energie pentru efort fizic, nu pentru cel intelectual. O memorie buna este esentiala pentru obtinerea unui rezultat multumitor la examenele care urmeaza in aceasta perioada pentru studenti. Chiar daca procesul de imbunatatire a memoriei se realizeaza in timp, mai exista o sansa si pentru cei care s-au „trezit” mai tarziu. Ei pot apela la anumite alimente, pentru o memorie „de elefant”. „Aportul crescut de proteine de origine animala este esential pentru aceasta perioada dinaintea examenelor. Astfel, elevii si studentii pot consuma, in special, carne, lapte si oua”, precizeaza prof. univ. dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice la Institutul Nicolae Paulescu, scrie Gandul.
Opt sfaturi pentru un ten perfect. Folositi creme simple, fara prea multe ingrediente, si protejati-va de ultraviolete. Specialistii in ingrijirea pielii va sfatuiesc se va curatati tenul cu demachiante lejere, sa folositi lotiuni tonice pe baza de extracte din plante si sa va feriti de cremele care au un exces de ingrediente. Daca suferiti de acnee, mergeti la dermatolog, iar pentru intretinerea tenului apelati la un cosmetician cu experienta. Hidratarea pielii este foarte importanta. Beti apa si ceaiuri si hranitiva preponderent cu fructe si legume, noteaza EVZ.
Miscarea in aer liber tine bolile in frau. Indiferent de varsta, sunt recomandate cel putin 30 de minute de sport pe zi. Exercitiile in a