Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania (TLV), a demisionat din Consiliul de Administratie de la SIF Banat-Crisana (SIF1) la finele saptamanii trecute, la mai putin de o saptamana dupa ce fusese ales, contestand modul cum s-au desfasurat alegerile.
Ciorcila nu vrea astfel sa intre in conflict de interese cu banca pe care o conduce, dupa deciziile luate anterior de conducerea SIF pe care el le considera aberante.
"Imi dau demisia si las actualul management sa-si faca datoria. Noi am contestat modul de desfasurare a AGA. Actiunile concertate din cauza carora au fost anulate voturile sunt de domeniul fanteziei", a declarat Horia Ciorcila, citat de Mediafax.
El nu s-a hotarat inca ce masuri va lua pentru a contesta deciziile luate de actionari la adunarea anuala de la SIF Banat-Crisana (SIF1).
Actiunile SIF Banat-Crisana au inregistrat anul acesta cel mai mare avans dintre cele ale SIF-urilor, cu o apreciere de la inceputul lui 2009 de 75%, mult peste cresterile inregistrate de piata.
Aceasta in conditiile in care indicele BET de-abia a reusit sa depaseasca recent nivelul de la sfarsitul anului trecut.
Cresterile au venit si pe fondul asteptarilor privind schimbarea managementului societatii si optimismului investitorilor cu privire la prezenta presedintelui Bancii Transilvania in board-ul societatii.
Mai multi actionari cu care Banca Transilvania actioneaza, potrivit SIF, in mod concertat, precum BT Asset Management si fondurile de investitii administrate de societate, care detin 17,5% din capital, au avut limitat dreptul de vot la 1% in adunarea generala si li s-au anulat un numar de voturi.
Totodata, mai multe firme care ar actiona concertat cu Catalin Chelu si care detin 2,064% din capital au avut si ele limitat dreptul la vot la 1%.
Masura s-a aplicat si pentru drepturile de vot ale fondului de investitii Br