O ciorba gustoasa cu ceapa rosie si paine proaspata gasiti la Crama lui Mitica, la 6 lei portia, painea 1 leu.
Ingrediente: ½ kg fasolae boabe, 2 morcovi, 2 cepe,1/2 telina, 3 rosii proaspete, 2 linguri bulion, 1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel, 1litru bors, sare, piper dupa gust.
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se curata, se lasa in apa rece peste noapte ca sa se inmoaie, apoi se pune la fiert, dupa 15 minute de clocotit se arunca apa de pe fasole, se pune alta apa fiarta peste ea si se lasa din nou la clocotit 15 minute, dupa care se mai repeta odata actiunea. Legumele se spala se taie marunt si se calesc in ulei apoi se adauga la fasolea fiarta impreuna cu borsul, sarea si piperul. Se serveste fierbinte cu leaustean verde deasupra si ceapa rosie proaspata.
O ciorba gustoasa cu ceapa rosie si paine proaspata gasiti la Crama lui Mitica, la 6 lei portia, painea 1 leu.
Ingrediente: ½ kg fasolae boabe, 2 morcovi, 2 cepe,1/2 telina, 3 rosii proaspete, 2 linguri bulion, 1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel, 1litru bors, sare, piper dupa gust.
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se curata, se lasa in apa rece peste noapte ca sa se inmoaie, apoi se pune la fiert, dupa 15 minute de clocotit se arunca apa de pe fasole, se pune alta apa fiarta peste ea si se lasa din nou la clocotit 15 minute, dupa care se mai repeta odata actiunea. Legumele se spala se taie marunt si se calesc in ulei apoi se adauga la fasolea fiarta impreuna cu borsul, sarea si piperul. Se serveste fierbinte cu leaustean verde deasupra si ceapa rosie proaspata.