Salvamontiştii din Buşteni spun că se confruntă de astăzi cu una din cele mai grele misiuni pe care le-au avut, după ce au salvat un pui de capră neagră rănit. Sursa: Răzvan Bunea Oamenii muntelui obişnuiţi cu acţiuni de salvare efectuate în condiţii grele cu temperaturi scăzute şi în zone inaccesibile spun, mai în glumă, mai în serios că urmează cea mai grea operaţiune deoarece trebuie să-l hranească cu biberonul pe micuţul patruped rătăcit, care nu pare să aibă mai mult de două săptămâni, şi să înceapă căutările în Bucegi pentru a-i găsi familia.
Puiul de capră neagră a fost descoperit de doi turişti în zona Valea Spumoasă, la poalele munţilor Bucegi. Oamenii, care şi-au prelungit minivacanţa de 1 mai până la sfârşitul acestei săptămâni, spun că au fost uimiţi să-l vadă pe micuţ cum vine spre ei. „Eram în drumeţie cu un prieten spre captarea de apă din Valea Spumoasă, când, la un moment dat, am văzut un ghemotoc de blană maroniu care s-a băgat între piciorele noastre. Atunci ne-am dat seama că este un pui de capră neagră rătăcit. Pentru că nu avea şanse de suprvieţuire, ne-am gândit să-l dăm salvamontiştilor din Buşteni”, povesteşte turistul Bogdan Trica.
„Bamby”, hrănit cu lapte de capră
Turiştii au căutat în jur sperând să o găsească pe mama puiului rănit la bot, dar eforturile au fost zadarnice. Aşa că turiştii l-au înfăşurat într-o haină şi i-au căutat imediat pe salvamontişti. Puiul a fost dus la Buşteni unde a avut parte de un regim special: salvatorii montani i-au cumpărat un biberon, au căutat lapte proaspăt de capră, iar după ce l-au hrănit, l-au lăsat să se odihnească în mijlocul patului.
Însă problemele de abia acum încep, deoarece niciunul dintre salvamontişti nu s-a mai confruntat până acum cu o astfel de situaţie. „Este o situaţie delicată, puiul are doar câteva zile şI nu ştim exact cum să pro