Angajaţii cumpără hrană şi medicamente pentru cai din banii lor În Parcul Romanescu se află unul dintre puţinele hipodromuri din ţară care dispun de infrastructura şi dotările necesare pentru organizarea de competiţii. Din lipsa banilor, acesta este însă aproape în colaps, conform declaraţiilor angajaţilor. Nici Clubul Sportiv Municipal nu mai înregistrează performanţe hipice, cu toate că ar avea toate premisele pentru asta.
„Avem şi infrastructura şi dotările necesare pentru organizarea unui concurs naţional şi chiar internaţional. Am putea ajunge departe, dacă am avea şi norocul unei susţineri financiare. Prima Balcaniadă hipică a fost organizată aici, pe hipodromul din Craiova,dar momentan ne-a rămas doar prestigiul unor vremuri demult apuse”, ne-a spus astăzi singurul jocheu al hipodromului din Craiova, totodată campion naţional de hipism, Ionuţ Beraru.
„Sunt sufletul meu aceşti cai“
Cantitatea minimă de nutreţ pentru cei 17 cai de la hipodrom este asigurată de Clubul Sportiv Municipal, sub a cărui oblăduire se află baza hipică. Însă cum fondurile sunt reduse, mai ales acum, în vreme de criză, hrana nu este suficientă.
Angajaţii hipodromului au mărturisit că, pe cât posibil, încearcă să mai facă mici bucurii animalelor şi le cumpără hrană suplimentară din bani proprii, iar uneori şi medicamente. „Sunt sufletul meu aceşti cai. Atunci când nu-i văd o zi, nu-mi găsesc locul, le duc grija, dorul. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru ei, dar, din păcate, bugetul nu ne permite mai mult”, a mărturisit Ionuţ Beraru.
Hipodromul din Parcul Romanescu încă mai oferă cursuri de echitaţie sau călărie de agrement. „Preţul unei ore de echitaţie, adică 45 de minute de călărie pe armăsari valoroşi, este de 45 de lei, indiferent de categoria de vârstă. Majoritatea cailor noştri sunt rasa pur sânge englez, dar