Prin apelarea din timp la sprijinul Fondul Monetar Internaţional, statele pot evita cele mai grave consecinţe ale scăderii activităţii economice, a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI care a negociat termenii acordului încheiat cu România. "Solicitarea sprijinului FMI este foarte importantă pentru o ţară. Prin apelarea timpurie la sprijinul FMI se pot evita cele mai grave consecinţe ale scăderii activităţii economice", a spus Franks, aflat la Washington, într-o conferin�
Prin apelarea din timp la sprijinul Fondul Monetar Internaţional, statele pot evita cele mai grave consecinţe ale scăderii activităţii economice, a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI care a negociat termenii acordului încheiat cu România.
"Solicitarea sprijinului FMI este foarte importantă pentru o ţară. Prin apelarea timpurie la sprijinul FMI se pot evita cele mai grave consecinţe ale scăderii activităţii economice", a spus Franks, aflat la Washington, într-o conferinţă cu jurnaliştii, organizată după aprobarea acordului stand-by încheiat de România cu FMI.
"Criza mondială a afectat România destul de mult în ultimele luni ale anului 2008 şi influenţele au cauzat probleme interne şi externe, care în final au condus la contractarea unui împrumut de la FMI", a arătat Franks.
El a adăugat că sprijinul financiar acordat României va ajuta ţara "să câştige timp" pentru ajustarea deficitului de cont curent.
"Acordul a fost construit pe baza unui curs de schimb flexibil, ceea ce va ajuta la reducerea deficitului de cont curent", a precizat oficialul FMI.
Anii 2009 şi 2010 vor fi dificili pentru România, chiar şi cu împrumutul FMI
România va parcurge ani dificili din punct de vedere economic în 2009 şi în 2010, chiar şi cu sprijinul acordat de Fondul Monetar Internaţional, a declarat Franks.
"Chiar şi cu sprijinul FMI, 2009 şi 2010 vor fi ani dif