Grupul pentru Dialog Social (GDS), împreună cu Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România (AZIR) au organizat la 28 aprilie o dezbatere cu tema respectarea drepturilor omului şi a libertăţii de exprimare în Republica Moldova, în contextul violenţelor care au cuprins Chişinăul după scrutinul din 5 aprilie. La eveniment au participat, alături de Stela Popa, o cunoscută jurnalistă din Republica Moldova, şi reprezentanţi ai Ligii Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, care au relatat despre violenţele de la Chişinău, din data de 7 aprilie. Dezbaterea a fost moderată de Doina Jela.
Stela Popa a criticat postul public de televiziune din Republica Moldova, controlat de forţele comuniste, care nu a relatat absolut nimic despre violenţele din centrul Chişinăului şi care în timpul tragicelor evenimente a preferat să transmită emisiuni de divertisment (inclusiv desene animate) şi emisiuni ca Lumea Rusă. Mai mult decât atât, în timpul campaniei electorale, postul Moldova 1 a alocat forţelor comuniste un spaţiu dublu în raport cu cel alocat opoziţiei: oficialii comunişti au fost citaţi de 814 ori, în timp ce întreaga opoziţie de 417 ori. Această disproporţie a fost, în cele din urmă, reflectată în rezultatul propriu-zis al alegerilor, care se explică şi prin prisma efectului mediatic tinerii, care sunt mai informaţi, au votat partidele de dreapta, în timp ce bătrânii, populaţia rurală, limitată la postul public, controlat de regimul Voronin, au votat cu Partidul Comuniştilor, a declarat Stela Popa.
În Republica Moldova doar 78% din populaţie se informează din presa scrisă, radioul contează pentru 11% din populaţie, iar Internetul pentru 4%, în timp ce peste 70% din populaţie se informează din media audiovizuală, masiv controlată de forţele comuniste. Singurul post de televiziune alternativ este Pro TV Chişinău, însă impactul său rămâne unul redus, dacă util