În fiecare dimineaţă, pe cluj.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte trei lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de clujeanul al cărui portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi, în „Adevărul de Seară”, ediţia de Cluj-Napoca. Adrian Barbu s-a numărat printre cei care au stârnit, în 1989, revolta din Piaţa Libertăţii, dar ulterior a plecat în Franţa, Anglia şi Thailanda, dezamăgit de faptul că “FSN a furat revoluţia tinerilor români”. Revenit în ţară, a fondat firma “Shoppers”, prima din România specializată în mistery shopping.
Clujul frumos: “ Îmi place biserica reformată de pe strada Kogălniceanu şi castanii de acolo. Sunt locul romantic de întâlniri al adolescenţei. De asemenea, zona Abator-Clujana. unice în ţară ca zone muncitoreşti, promiscue şi pitoreşti în acelasi timp. Totodată, îmi place salba de hoteluri noi din Făget. Felicitări arhitectului unuia dintre ele, foarte avangardist!”
Clujul urât: “ Nu îmi plac noua burghezie fals intelectuală, născută din vechii activişti UTC şi de Partid, cartierul Între Lacuri – cutii de ciment aruncate într-o mlaştină - , la fel cum nu îmi plac statuia «Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici» (statuia dedicată ostaşilor români, aflată în spatele Catedralei ortodoxe – n.red) şi cea a lui Avram Iancu - kitschuri ruşinoase pentru un oraş care a dat mulţi artişti de valoare”
Citeşte povestea lui Adrian Barbu astăzi, în „Adevărul de Seară”.
Campanie online - Clujul în oglindă
„Greu mai găseşti oraş în Europa care să aibă clădiri atât de frumoase”
„Nu-mi plac terasele prăfuite de pe «zona pietonală»”
„Corcoduşul nu are ce căuta ca plantă decorativă în oraş”
„Ar fi frumos un muzeu subteran în Piaţa Unirii”
„Nu am dat liniştea Clujului pentru agitaţia din Capitală"
Scrie-ne despre Clujul tău la r