Celebre încă din anii ‘60 în America şi Australia, cocktailurile din fructe 100% naturale au cunoscut un real succes în Europa abia în anii 2000. Importate întâmplător de trei britanici în 1998, ele sunt savurate acum de majoritatea europenilor. Sucurile de fructe asemănătoare cu milkshake-ul ca textură şi consistenţă, dar fără lapte, frişcă, iaurt sau îngheţată sunt facute doar din pulpă de fruct, intr-un blender. Simbol al atitudinii pozitive, sucul se caracterizează prin dulceaţa sa. Toate ingredientele sunt puse întregi în aparat pentru a-şi păstra maximul de vitamine.
Potrivit nutritionistei Nora Timar 250 de mililitri de smoothie conţin totalitatea aporturilor zilnice recomandate de vitamina C. Alt rol important al acestor băuturi este faptul că aduc o mare cantitate de fibre, ameliorând astfel tranzitul intestinal. Pentru a evita ca pulpa fructelor mixate să nu formeze un piure care nu poate fi digerat uşor, se adaugă suc de fructe la acest cocteil.
Celebre încă din anii ‘60 în America şi Australia, cocktailurile din fructe 100% naturale au cunoscut un real succes în Europa abia în anii 2000. Importate întâmplător de trei britanici în 1998, ele sunt savurate acum de majoritatea europenilor. Sucurile de fructe asemănătoare cu milkshake-ul ca textură şi consistenţă, dar fără lapte, frişcă, iaurt sau îngheţată sunt facute doar din pulpă de fruct, intr-un blender. Simbol al atitudinii pozitive, sucul se caracterizează prin dulceaţa sa. Toate ingredientele sunt puse întregi în aparat pentru a-şi păstra maximul de vitamine.
Potrivit nutritionistei Nora Timar 250 de mililitri de smoothie conţin totalitatea aporturilor zilnice recomandate de vitamina C. Alt rol important al acestor băuturi este faptul că aduc o mare cantitate de fibre, ameliorând astfel tranzitul intestinal. Pentru a evita ca pulpa fructelor mixate să nu formeze un piure care nu po