Administratorii a două blocuri susţin că şeful unei companii le-a luat bani să-i branşeze la gaze, dar nu s-a ţinut de cuvânt. Sursa: Mirabela Anghel
În urmă cu o lună, EVZ publica la „Protecţia consumatorului” articolul „A luat banii şi s-a făcut nevăzut”, în care o pensionară reclama faptul că managerul unei firme de instalaţii, pe care l-a plătit să-i facă branşamentul la ţeava de gaze, a lăsat-o şi fără bani, şi cu lucrarea nefinalizată. Articolul a avut un ecou neaşteptat. Ne-au scris numeroşi cititori şi a ieşit la iveală faptul că în situaţia pensionarei se află sute de alţi bucureşteni. Este, de exemplu, cazul locatarilor din blocul 207, de pe şoseaua Pantelimon, din Bucureşti.
Au ales cel mai mic preţ
Victor Colonelu, administratorul blocului, spune că oamenii au decis să facă individual contorizarea gazului metan. De la Distrigaz Sud au primit o listă cu firmele agreate. „Am ales patru companii cărora le-am cerut ofertele de preţ. Locatarii au ales firma cu preţul cel mai mic, respectiv Conscut Construcţii şi Instalaţii Impex, condusă de Gaţa Alexandru şi Ganea Marian”, susţine administratorul.
La scurt timp după semnarea contractelor cu locatarii blocului 207, cei doi parteneri s-au despărţit. Marian Ganea a anulat vechile contracte şi a făcut altele, pe noua sa firmă, Gaam Promt Instal.
În 2006, a început instalarea conductelor de scară şi în apartamente, iar după şase luni a montat câte un contor pe fiecare scară.
„La începutul anului 2007, a început să monteze contoare la apartamente, în mod arbritar. În august 2007, managerul firmei a anunţat că stopează montajul contoarelor pentru că nu mai are bani, cu toate că primise de la locatari 88.300 de lei. A motivat că, la licitaţie, a dat o ofertă de preţ greşită. Din 126 de contoare, doar 52 au fost montate”, afirmă administrator